Čas koronavirusa (COVID-19) je za marsikoga izmed nas čas neznanega in čas, ko se zavemo, da vsega ne moremo popolnoma nadzorovati. Nepredvidljiv je tako razvoj situacije, kakor tudi njeno trajanje. Vse to pa v marsikom lahko vzbuja občutke strahu, jeze, nemoči in žalosti … ter povzroča stres. Kadar se znajdemo v situaciji, ko se počutimo tesnobne, zaskrbljene, ponavadi pomislimo na načine, kako bi se lahko tega počutja znebili, ga prekinili ali ustavili.V naši družbi, ki jo včasih poimenujemo kar »mokra kultura«, v zgoraj opisanih situacijah tako marsikdo pomisli na ali tudi poseže po alkoholu v upanju, da bodo tesnoba, stres, zaskrbljenost in strah izginili.

Pitje alkohola tudi v takih situacijah ima negativne učinke, med njimi na naše telo in počutje, na odpornost, na odnose z bližnjimi in drugimi ljudmi.

Vabimo vas, da več o vplivu pitja alkohola in drugačnih načinih odpravljanja stresa in zaskrbljenosti preberete v članku o vplivih pitja alkohola v času koronavirusa ter kako se spopadati s stresom, strahom in zaskrbljenostjo v tem obdobju.

Če vam alkohol povzroča preglavice ali se s težavami zaradi alkohola spopadajo vaši bližnji, se lahko po nasvet obrnete na kateregakoli izmed navedenih kontaktov po vsej Sloveniji. Izberete lahko tistega, ki vam najbolj ustreza – glede na lokacijo, ali vrsto pomoči ter strokovnjakov.

Nasveti v znakovnem jeziku

Nasveti v zvočni obliki

Pišite nam