Spanje je nujno za naše dobro telesno in duševno delovanje. V obdobjih večjih duševnih in telesnih obremenitev, kot je trenutna epidemija, pa je zelo pomembno, da spanju namenimo še posebno skrb.  Spremenjen dnevni ritem, intenzivnejša uporaba elektronskih naprav, povečana tesnoba in stres, povezana z epidemijo koronavirusa, predstavljajo le nekaj dejavnikov, ki lahko v tem obdobju vplivajo na spanje.

Ker je spanje naš zaveznik tako pri večanju imunske odpornosti in zmanjševanju tveganja, da zbolimo, kot tudi pri premagovanju okužb, v prispevku navajamo nekaj napotkov za čim bolj kakovostno spanje tudi v obdobju epidemije koronavirusa. Naj bo to obdobje priložnost, da poskrbimo za reden urnik spanja ter dovolj zdravega spanja vsako noč.

Kakšna je prava mera spanja za vsakega izmed nas, kako si za svoje zdravje privoščimo dovolj kakovostnega spanja vsako noč, kdaj govorimo o nespečnosti in kako si lahko pri tem sami pomagamo in kakšne spremembe se s starostjo dogajajo v našem spanju, lahko preberete v spodnjem gradivu.

Nasveti za boljše spanje v času epidemije COVID-19

Pišite nam