Politika zasebnosti

Splošni pogoji uporabe spletne strani www.skupajzazdravje.si

  1. Uvod

Spletna stran je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma in bila nadgrajena v projektu s finančno podporo Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije. Za vsebino te spletne strani je odgovoren izključno Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca Programa Norveškega finančnega mehanizma ali Programa Evropskega socialnega sklada.

  1. Vsebina spletne strani

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletni strani so informativnega narave in služijo predvsem informiranju. NIJZ se obvezuje, da bo storil vse kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletni strani resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

  1. Zaščita avtorskih pravic

Ta spletna stran je izključna last NIJZ, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja NIJZ. 

  1. Zaščita zasebnosti

Ob prvem obisku spletne strani, se na vaš računalnik shrani “piškotek”, ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami tudi preprečite, da bi se shranil. Piškotki so majhne datoteke, ki skrbijo za boljšo komunikacijo z spletno stranjo in s pomočjo katerih denimo spletna stran lahko vodi vaše osebne nastavitve. Pomembno je vedeti, da preko teh datotek nikakor ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).Podatki, ki jih boste vpisali na spletnem mestu, so nam poslani preko spleta v nezaščiteni elektronski obliki, zato so lahko na razpolago tudi tretjim osebam. Zaradi varovanja Vaše identitete in zasebnosti ne vpisujte osebnih podatkov, za katere ne želite, da so razkriti. 

  1. Zunanje povezave

Del spletne strani www.skupajzazdravje.si so tudi povezave na spletne strani, ki niso del tega spletnega mesta. Za vsebino na teh straneh ne odgovarjamo.

  1. Sprememba pogojev

NIJZ  si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku naše spletne strani pozorno preberite pravila uporabe in pogoje. 

  1. Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

  1. Zaključek

Z vstopom na spletno stran www.skupajzazdravje.si soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

  1. Posebno opozorilo

Vsebina, objavljena na spletnih straneh www.skupajzazdravje.si, je namenjena splošnemu informiranju o zdravem življenjskem slogu, preventivnih in presejalnih programih, preventivnih pregledih v ambulantah družinske medicine ter aktivnostih in obravnavah v centrih za krepitev zdravja in zdravstvenovzgojnih centrih, preventivnih obravnavah patronažne službe, aktivnostih na področju preventive in zdravega življenjskega sloga v lokalnih okoljih. Vsebine spletnih strani ne morejo nadomestiti obiska pri izbranem osebnem zdravniku ali drugem strokovnjaku.

 

10. Družbena omrežja

Na družbenih omrežjih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) občasno potekajo promocijske aktivnosti programa Skupaj za zdravje z namenom spodbujanja odrasle populacije oz. ciljne populacije programa Skupaj za zdravje k preventivni skrbi za zdravje v njihovem vsakdanu. Uporabniki družabnih omrežij s sodelovanjem v aktualnih promocijskih aktivnostih izrecno dovoljujejo, da NIJZ od omrežja Facebook pridobi in nadalje obdeluje njegove osebne podatke, ki jih je navedel v svojem profilu (ime in priimek, e-naslov, ipd.). NIJZ zagotavlja varstvo osebnih podatkov nagrajencev v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/04 in 67/07). S sodelovanjem udeleženec dovoli NIJZ hranjenje posredovanih osebnih podatkov do zaključka promocijske aktivnosti z namenom objave seznama nagrajencev. NIJZ se zavezuje, da drugih podatkov nagrajencev ne bo posredoval tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre ali če je to dolžan v skladu z veljavnimi predpisi.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči lahko v času trajanja promocijske aktivnosti prekliče sodelovanje, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v promocijski aktivnosti mora podati zahtevek na elektronski naslov: pr@nijz.si. Pravila sodelovanja v nagradnih objavah so dostopna na povezavi: Splosna pravila za nagradne objave.